Is jouw haar zodanig beschadigd dat je geen andere oplossing ziet dan er de schaar in te zetten? Stop! Er zijn vast en zeker nog dingen die je niet geprobeerd hebt.

 

Geef het extra liefde en verzorging

 

Je haar raakt doorgaans beschadigd door zaken als te veel warmte (denk aan je föhn en stijltang), UV-straling (zeker in de zomer een grote boosdoener) en veel stylen. Veel stylingproducten bevatten alcohol, en drogen je haar langzaam maar zeker steeds verder uit. Ook zwemmen in een zwembad of in de zee kunnen nogal hun weerslag hebben op je haar. In het zwembad is het het chloor dat zijn sporen nalaat, terwijl in de zee het zout zich lekker door je haar heen bijt. Direct uitspoelen na het zwemmen is dus het devies, maar dat kan niet altijd schade voorkomen.

Kleur je je haar? Ook dat zal schade veroorzaken, net als veelvuldig kammen en borstelen. Eigenlijk is het nauwelijks mogelijk je haar niét te beschadigen… Gelukkig kun je een deel van de gevolgen van die beschadigingen wel voorkomen of herstellen door het zo nu en dan goed te verwennen. Zorg voor een shampoo en andere producten die de vochtbalans in je haar herstellen of in stand houden. Daarnaast kan zeker krullend haar vaak ook wel wat extra vet gebruiken. Kokosolie voor je haar is dan een goede keuze. Dit is enorm verzorgend en ruikt ook nog eens heerlijk. Gebruik het en je zal zien dat je haar meteen een gezonde glans krijgt. Gebruik het regelmatig, en krullend haar krijgt zijn veerkracht en levenslust weer terug.

 

Laat de tools even staan

 

Wil je verdere beschadigingen voorkomen? Laat je haar dan zoveel mogelijk met rust. Even geen tools voor je haar dus. Geen föhn, geen stijltang, geen krultang. Al deze apparaten geven hitte af die je haar nu echt even niet kan gebruiken. Door hier even mee te stoppen, geef je je haar de kans om een beetje te herstellen. Het zal even wennen zijn, je haar aan de lucht laten drogen en het vervolgens niet steil of juist krullend te maken, maar de kans is groot dat het er zienderogen van opknapt.

 

Knip er maar een klein stukje vanaf

 

Als je haar ondanks deze tips nog steeds droog en bros aanvoelt, is een bezoekje aan de kapper waarschijnlijk de beste keuze. Dat betekent echter niet dat er meteen een heel stuk vanaf moet. Vaak zijn het de punten die hun beste tijd gehad hebben, en zich als een soort weerhaakjes gedragen. Dat beïnvloedt je hele kapsel, zodat het logisch is dat je denkt dat een flink eind eraf de enige optie is. Probeer eerst echter eens of de puntjes eruit knippen voldoende is. Je zal verbaasd zijn wat dit voor verschil kan maken: je haar valt plotseling weer fris en fruitig in model!