Menswear wacht op niemand. Dus ondanks dat het misschien nog wat fris is buiten, is het tijd om te vooruit te kijken en te ontdekken wat trendy zal zijn zodra de temperaturen omhoog gaan.

Dit is een blik op de nieuwste trends die ons deze lente/zomer zullen treffen.

De Safari look

Mannenmode is altijd al geïnspireerd geweest door het praktische nut. In het verleden bijvoorbeeld in de vorm van militair geïnspireerde overjassen en camo prints. Dit seizoen keken ontwerpers naar safari outfits en luchtvaart-uniformen uit het begin van de 20e eeuw voor inspiratie.

Door gebruik van natuurlijke kleuren en robuuste stoffen bijvoorbeeld. Veld jassen, tanksuits en gilets in kleuren die aan de verschroeide aarde van een woestijn doen denken, in combinatie met open-hals shirts en een lichte sjaal. Tanksuits zijn niet voor iedereen, dus je kunt deze trend aanpassen aan jouw persoonlijke stijl en omgeving door gebruik te maken van meer draagbare aspecten zoals kaki veldjassen, chino’s en bush shirts (korte mouwen en twee borstzakken). Stel zo je eigen woestijn combat combinatie samen met een urban touch.

Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/calvin-klein-ondergoed

De Cubaanse kraag

Nu dat de meesten van ons hun angst van shirts met korte mouwen overwonnen hebben, vonden de ontwerpers het hoog tijd voor nieuwe uitdagingen. De Cubaanse kraag bijvoorbeeld. Onze grootvaders konden waarschijnlijk niet genoeg krijgen van deze openvallende kraag in de jaren ’50. Er zijn vele versies op de markt. Van zwart met geborduurde patronen in felle kleuren, naar meer geometrische prints of bleek indigo.

Je ziet er scherper uit met een Cubaanse kraag

Als de Oxford shirts je beginnen te vervelen, vormt een shirt met korte mouwen en een Cubaanse kraag een ideale afwisseling. Je zult deze stijl low-key willen houden. Probeer in het begin de meer neutrale ontwerpen, netjes weggestopt in een iets lossere broek voor een volledig ‘50 effect.

Uitgelicht: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-boxershorts

Militair groen

De militaire stijl blijft van invloed op menswear. Verschillende tinten van legergroen (van donker olijf aan het licht khaki) zijn ook dit seizoen weer trendy. Misschien wel de makkelijkste trend om te combineren met je eigen stijl. Het dragen van compleet groene outfits is een ware voorjaarshit. Kies voor subtiele verschillen in kleur en textuur om de juiste balans te vinden, en een al te monochromatische look te voorkomen.

Broeken met wijde pijpen

Deze broeken in relaxte stijl vormen de perfecte manier om je benen koel te houden tijdens de hitte van de zomer. En zijn we niet allemaal een beetje moe van de eentonige slim-fits? Deze ruime broeken zijn heerlijk om te dragen en makkelijk te combineren met T-shirts, overhemden en blazers.