“Er bestaat niet zoiets als het verkeerde weer, alleen de verkeerde kleding” Uit een onderzoek van een verzekeringsmaatschappij bleek dat een derde van de Duitsers bij koud weer niet buiten sporten. Angstaanjagend, is het niet? Booties zijn daar beter af – want samen verwarmen we ons ook echt in de winter!

De perfecte sportoutfit voor de winter

Wil je ook in de winter geen buitensport missen? Uitstekend! Sporten kan ook goed bij vriestemperaturen en heeft positieve effecten op ons immuunsysteem. Waarom je buiten beter zou moeten sporten lees je in ons artikel over buitenfitness! Om nog maar te zwijgen van de #Winterspeck … Maar wat moet je dragen? Als het om koude temperaturen gaat, zijn er meestal twee uitersten:
1.) U bent te warm gekleed en u zweet overmatig
2.) U bent niet warm genoeg gekleed en heeft het ijskoud
Zodat je de gulden middenweg kunt vinden tussen mager onderdompelen in de Antarctische wateren en derdegraads brandwonden, hier zijn de belangrijkste tips voor de juiste sportkleding in de winter!
De kledingkeuze is natuurlijk belangrijk – en met de juiste combinatie van functionele kleding ben je perfect uitgerust: het textiel transporteert zweet van het lichaam, houdt de warmte op een comfortabel niveau en biedt je voldoende bewegingsvrijheid tijdens het hardlopen of bij de volgende bootcamp. Sessie.

Een verstandige outfit:

 1. Ondergoed
  Functioneel ondergoed transporteert zweet betrouwbaar naar buiten, waar het kan verdampen – het grote voordeel ten opzichte van normaal katoenen ondergoed.
  2. Functioneel overhemd
  Of je nu kiest voor een shirt met korte of lange mouwen, je kunt het afhankelijk maken van de respectievelijke temperaturen. Het is belangrijk dat de shirts een hoge kraag hebben, bij voorkeur met ritssluiting. Ook wordt een multifunctioneel doek aanbevolen om de nek optimaal te beschermen tegen de kou.
  3. Ademende jas
  Omdat het in de winter wat oncomfortabeler kan worden, is een ademende, wind- en waterafstotende jas een must. Het moet verstandig geplaatste reflectoren hebben, zodat u ook in het donker goed zichtbaar bent. Vooral functionele jassen kunnen ook gemakkelijk worden opgevouwen en in hun eigen zak worden opgeborgen. Een geschikte jas vind je bijvoorbeeld in onze winkel!
  4. Panty’s
  Zoals de naam al doet vermoeden, zit deze broek heel dicht op het lichaam en beschermt tegen wind en kou. Voor de winter is een gevoerde panty aan te bevelen zodat de benen lekker warm blijven. Mocht het nog te fris voor je zijn, dan kun je natuurlijk nog wat meer training of joggingbroek aantrekken. Uiterlijk dan zijn er geen excuses meer!
  5. Hoofddeksels
  Oren en voorhoofd moeten worden beschermd tegen koude lucht, vooral in de winter. Dus hoofdband of hoed op en neer de paal! Ook hier geldt: functionele mutsen van polyester voeren zweet betrouwbaar naar buiten af, terwijl de goede oude katoenen hoed de neiging heeft zichzelf op te nemen en dan nat op het hoofd te hangen. In onze winkel vind je een passende hoed. Je kunt natuurlijk ook elke andere functionele hoed dragen!
  6. Handschoenen
  Alleen koude handen zijn waarschijnlijk erger dan koude oren. Hier geldt hetzelfde principe als voor het hoofd: functionele handschoenen zijn beduidend beter dan de zelfgebreide modellen van oma.
  7. Schoenen
  Waar ademend vermogen in de zomer vereist is, heb je in de winter soms een warmere en vooral waterdichte sportschoen nodig. Hier werken schoenenfabrikanten met materialen als HydroGuard, Texapore en Goretex om je voeten te beschermen tegen nat worden en ook tegen de kou in stromende regen en sneeuw. Want waterdichte materialen geleiden lichaamswarmte niet zo snel naar buiten en houden je dus warmer dan een ademend mesh materiaal. Meer over sportschoenen vind je in ons artikel over de perfecte sportschoen voor jouw individuele training!

Belangrijk voor na de training

Trek direct na de training een warme jas aan, ga naar huis en verheug je op de warme douche. Warme dranken zorgen voor de nodige warmte van binnenuit – nee, geen glühwein, maar thee!
En waar haal je dit allemaal vandaan?
Al deze stoffen kun je bijvoorbeeld bij onze partner OUTFITTER krijgen – en zelfs met 20% korting voor huidige Bootcamp-deelnemers! Het is belangrijk dat u bent ingelogd op uw bootboard en de link naar de OUTFITTER-winkel daar gebruikt. De korting wordt direct verrekend met het totaalbedrag. Zoals ik al zei, kun je in onze winkel een bijpassende hoed of jas vinden 🙂 We wensen je veel plezier bij het samenstellen van je nieuwe uitrusting!
Wilt u uw sportkleding uitproberen? Kom dan langs bij het gratis proefkamp in jouw stad en laat je betoveren door de teamgeest en de motivatie van je trainer en je zweterige slofjes!