Elk haartype brengt de nodige uitdagingen met zich mee op het gebied van styling. Zo is dik en stug haar vaak lastig te stylen en gaat krullend haar doorgaans makkelijk pluizen. Heb je juist fijn en futloos haar? Ook die eigenschappen kunnen voor een aantal problemen zorgen. Mogelijk is je haar lastig in model te brengen en oogt het al snel vettig, zelfs al heb je je haar pas nog gewassen. Dat kan erg lastig zijn! Gelukkig bestaan er veel tips en tricks om fijn en futloos haar voller en luchtiger te laten ogen en daarnaast meer volume en body te creëren. Maar hoe pak je dat precies aan?

Minder vaak wassen


De eerste tip is er één die niet heel erg voor de hand ligt: je haar minder vaak proberen te wassen. Misschien klinkt het wat tegenstrijdig, maar door je haar minder te wassen wordt je aanzet minder snel vet en zul je op den duur meer volume en voller ogende lokken krijgen. Waarom? Hoe vaker je je haar wast met shampoo, hoe meer natuurlijke olie je hoofdhuid zal gaan produceren, waardoor je haar dus vetter wordt. Door je haren minder vaak te wassen voorkom je overproductie van talg en oliën, waardoor je haar langer luchtig blijft én ook nog eens volumineuzer oogt. Als je gewend bent je haar om de dag of misschien zelfs dagelijks te wassen, zal het wel wat tijd kosten om te wennen aan een nieuw ritme. Maar als je haar zich eenmaal heeft aangepast aan je nieuwe routine, zul je zeker heel blij zijn met de voordelen die daarbij komen kijken. Tussen wasbeurten door fris je je lokken op met droogshampoo om extra volume te creëren. Droogshampoo absorbeert vetten en oliën en zorgt op die manier voor een frisse uitstraling.

Geef je haar een extra boost


Als je dan toch je haar wast, dan is het een goed idee om te kiezen voor een shampoo die extra body geeft aan je haar, zoals Schwarzkopf volume shampoo. Met zo’n type shampoo geef je een extra boost aan je fijne, futloze haar en zal het langer volume behouden. Ook kan een goede haarspray, mousse of haarlak helpen om voor meer textuur te zorgen. Pas echter op dat je dagelijks niet té veel verschillende haarproducten gebruikt. Ook dat kan er namelijk voor zorgen dat vet en vuil zich ophopen en dat je kapsel, tegenstrijdig genoeg, juist slap en onverzorgd oogt. Verder is het belangrijk om je haar zoveel mogelijk los te dragen. Als je je haar vaak in een staart of knot draagt kan het namelijk gaan afbreken, waardoor het nog dunner wordt. Laat je lokken dus lekker vrij!