Een nieuw seizoen! Voor veel vrouwen (en mannen) reden om een kapper op te zoeken en een leuk nieuw kleurtje uit te zoeken. Naast een leuk kleurtje die past bij het seizoen is het verven van je haar ook een mooie manier om grijze haren te maskeren.

Het verven van haar heeft wel impact op de gezondheid van je haar. Zeker wanneer je gezegend bent met een mooie bos krullen. Het verzorgen van natuurlijke krullen haar vraagt nou eenmaal om meer aandacht, tijd en liefde. Zeker wanneer je natuurlijke krullen regelmatig trakteert op een nieuw kleurtje.

1.     De juiste verzorging na het verven

Als je natuurlijke krullen haar of kroes haar hebt, is de kans groot dat je bekend met de Curly Girl methode. Het verven van je haar is niet bepaald CG, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om toch je krullen te verven. Een juiste behandeling van je haar na het verven is daarom extra belangrijk.

Was je haar 3 of 4 dagen na het verven met een sulfaat shampoo om alle chemicaliën en silliconen uit je haar te wassen. Wacht wel echt 3 tot 4 dagen na het verven. Anders kan het de kleur aantasten.

Na het wassen met sulfaat shampoo adviseren wij (cgproducten.nl) een haarmasker te gebruiken om je haar weer te voeden. Of een goede leave in conditioner.

2.     Kies de juiste producten

Geverfd haar kan kwetsbaarden zijn en vraagt daarom om een extra goede verzorgging met de juiste producten. Het product olaplex3 is één van de beste producten voor geverfd haar. Het geeft je krullen extra verzorging, voeding en maakt je haar sterker. Daarnaast zorgt er ook nog eens voor dat de kleur langer mooi blijft!

3.     Behoud je kleur langer

Als je eenmaal je krullen in de juiste kleur hebt laten verven, dan wil je dat die kleur ook zo lang mogelijk blijft zitten. Vaak wordt geverfd haar naar verloop van tijd dof en flets. Vaak wordt dit veroorzaakt omdat de verkeerde verzorgingsproducten worden gebruikt. Kies voor producten die speciaal zijn gemaakt om geverfd haar optimaal te verzorgen.