Ben je een beetje op je uiterlijk gesteld dan ben je vast wel eens bij een schoonheidsspecialist geweest. Misschien ging je naar de schoonheidsspecialist om wat te doen aan je acne, of ging je er slechts heen voor een ontspannende behandeling. Wat het ook mocht zijn, de schoonheidsspecialist is er een goede plek voor.

 

Veel mensen hebben dan ook wel een positieve ervaring met de schoonheidsspecialist. Veel mensen lijkt het dan ook wel leuk om schoonheidsspecialist te worden. De baan heeft namelijk veel voordelen. Je hebt bijvoorbeeld erg veel persoonlijk contact met mensen. Je klanten helpt je namelijk met eventuele problemen, of je kan ze een plek bieden waar ze zich even helemaal kunnen ontspannen. In ieder geval is de kans groot dat je klanten vrolijk weggaan.

 

Daarnaast is het voordeel dat je als schoonheidsspecialist ook gemakkelijk als ondernemer aan de slag kan. Veel schoonheidsspecialisten opereren namelijk gewoon vanuit hun eigen huis, garage of gehuurde plaats. Maar is het ondernemerschap niet echt iets voor jou, dan zijn er genoeg plekken waar je gewoon als schoonheidsspecialist in dienst kan.

 

In ieder geval is het beroep schoonheidsspecialist dus lekker divers en biedt het tal van mogelijkheden. Zit je dus nu aan het einde van je middelbare school en zoek je een vervolgopleiding, dan is de opleiding schoonheidsspecialist zeker het overwegen waard. In tegenstelling tot wat veel mensen denken moet je namelijk echt wel een opleiding volgen op een schoonheidsspecialist te kunnen worden.

 

Omdat veel mensen dit niet doorhebben willen we je in dit artikel iets vertellen over de opleiding schoonheidsspecialist. Wat houd het namelijk in?

Wat houdt het in?

Zoals de naam al suggereert leer je bij een opleiding schoonheidsspecialist hoe je een schoonheidsspecialist wordt. Kort gezegd leer je hoe je een cosmetische en ontspannende behandeling geeft aan je klanten. Maar wat leer je concreet?

 

De meeste opleidingen hanteren een duidelijke scheiding tussen praktijk en theorie, waar de laatstgenoemde de basis vormt voor de eerstgenoemde. Bij het theorie gedeelte leer je vooral veel over het menselijk lichaam, haar anatomie en fysiologie, zodat jij verantwoord een behandeling kan uitoefenen. Dit is niet alleen goed voor je eigen zelfvertrouwen tijdens het uitvoeren van een behandeling, maar ook cruciaal voor de klant. Kunde en veiligheid staat immers voorop.

 

Maar het overgrote deel van de opleiding is praktijkgericht en dan vooral gericht op het uitvoeren van behandelingen en kennis en omgang met producten en apparaten. Je moet hierbij dan vooral denken aan technieken voor gelaatsverzorging, bepaalde lichaamsbehandelingen, make-up, pedicure, manicure, verschillende ontharingstechnieken en zelfs massage technieken. Tijdens de praktijklessen krijg je les van ervaren docenten die zelf al jaren praktijk ervaring hebben. Zo krijg je gelijk een goede greep van het vak.

 

Waar volg je een schoonheidsspecialist opleiding? Wat ons betreft volg je de opleiding bij de Wellness Academie, een schoonheidsspecialist opleiding Rotterdam en schoonheidsspecialist opleiding Utrecht. Wellness Academie maakt namelijk gebruik van ervaren docenten, biedt een complete opleiding en doet dat alles voor een schappelijke prijs. Bij de Academie kost een opleiding namelijk slechts 1789 euro, waarvoor je de hele opleiding kan volgen en waarbij een materialenpakket inbegrepen is. Ideaal dus! Kijk dus snel op de website van Wellness Academie voor meer informatie