Je hoort vaak dat het allemaal draait om innerlijk en niet om het uiterlijk. Echter vergeet men hierbij vaak de inherente samenhang tussen innerlijke en uiterlijk. Wij mensen gebruiken ons lichaam als manier van uiten en daardoor zegt ons uiterlijk ook best wat over ons innerlijk.

Uiting met haar

Wat jij je hairdresser delft laat doen met je haar, is iets dat sterk samenhangt met je identiteit. Hoe jij jezelf ziet komt sterk terug in je uiterlijk en dus ook in je haar. Denk maar aan heavy metal mensen die hun haar lang laten groeien en lange baarden hebben om er ruig uit te zien, wat passend is voor de metal scene. Hoewel je zelf misschien niet in de heavy metal scene zit, zul je vast wel iets doen met je haar dat laat zien wie je bent en waar je voor staat. Ook je haar normaal (wat dat ook mag zijn) laten doen, is een keuze. Je kiest er dan voor om je te conformeren aan de gebruikelijke stijl en ook dat zegt iets over je als persoon. Dit is in geen zin positief of negatief, maar laat gewoon zien aan de buitenwereld wie je bent en wat voor persoon er schuilgaat in het lichaam dat je je eigen noemt.

Cultuur

Een goede kapper delft kun je van alles laten doen met je haar. Je zult daarmee je cultuur zo kunnen uiten zoals je zelf wil. Daarmee bedoel ik dat je je haar zo kan doen dat het aansluit bij de cultuur waar je jezelf deel van acht. Of dit een nationale cultuur is, of eerder een subcultuur maakt dan niet zo uit. Denk hierbij aan traditionele haardracht die sommige landen hebben, maar denk ook aan de haarstijlen die hip zijn binnen bepaalde subculturen, zoals de subcultuur van de heavy metal artiesten die eerder werd genoemd, maar ook bijvoorbeeld emo’s, nerds, of hippies.

Belang van cultuur

Het belang van cultuur moet niet onderschat worden. Cultuur gaat over wie we zijn als mensen, waar we ons bij denken te voegen en hoe we onszelf in de wereld plaatsen. Cultuur gaat over hoe we tegen het leven aankijken en hoe we in de wereld staan op zowel metafysisch als normale wereld gebied. Het gaat over alles dat het leven betekenis geeft en alles wat het leven nutteloos maakt, denk daarom na over cultuur en laat het niet zomaar als linkse hobby langs je heen gaan.