Tattoo-time! Op een bepaald moment heb je waarschijnlijk overwogen een tatoeage te laten zetten. Je hebt je waarschijnlijk ook afgevraagd hoe lang het duurt voor een tatoeage helemaal verdwenen is. Voor sommigen komt de spijt bijna onmiddellijk na het inkleuren van hun huid. Voor anderen kan het jaren duren voordat ze beseffen dat hun tattoo een blijvende herinnering aan misschien wel een flinke vergissing. Het maakt echter niet uit wanneer de spijt intreedt, er zijn gelukkig manieren om van een tatoeage af te komen. Dus, hoe lang duurt het echt voor een tatoeage helemaal verdwenen is?

Tijdsperiode

Het antwoord is, helaas, dat er geen definitief antwoord is. Hoelang het duurt voor een tatoeage vervaagd is, hangt af van verschillende factoren, waaronder de leeftijd van de tatoeage, de soort en kleur inkt die gebruikt is en de plaats van de tatoeage op het lichaam. Om te beginnen hebben nieuwere tatoeages de neiging sneller te vervagen dan oudere. Dit komt omdat de inkt zich nog in de huid aan het nestelen is en nog geen kans heeft gehad om zich volledig met het weefsel te verbinden. Bovendien hebben zwarte en blauwe inkt de neiging zich beter te houden dan lichtere kleuren zoals groen of roze. Dit komt gedeeltelijk doordat donkere inkt meer pigment bevat dan lichtere inkt. Zo zijn ze dus beter bestand tegen vervagen! 

De plaats van de tatoeage

Tatoeages op bepaalde delen van het lichaam, zoals de handen, de voeten of het gezicht, hebben de neiging sneller te vervagen dan die op andere delen van het lichaam. Helaas! Dit komt omdat deze lichaamsdelen aan meer zonlicht en andere omgevingselementen worden blootgesteld die de tatoeage-inkt na verloop van tijd kunnen doen afbreken. En dat niet alleen, sommige inktsoorten zijn gevoeliger voor vervagen dan andere. Je kunt ook kiezen voor tattoo verwijderen door bijvoorbeeld de tattoo te laten laseren en zo dit proces te verspoedigen.  

De leeftijd van de tatoeage

Oudere tatoeages hebben de neiging sneller te vervagen dan nieuwere. Dit komt omdat de inkt in oudere tatoeages meer tijd heeft gehad om af te breken. En daarnaast zal een slecht gemaakte tatoeage eerder vervagen dan een goed gemaakte. Dit komt omdat tatoeages van slechte kwaliteit vaak niet zo diep in de huid doordringen, waardoor ze na verloop van tijd vatbaarder zijn voor vervagen. Dus, hoe lang duurt het voor een tatoeage helemaal verdwenen is? Het antwoord is dat dat van een aantal factoren afhangt, waaronder de plaats van de tatoeage, de soort inkt die gebruikt werd en hoe goed de tatoeage werd gedaan. Ben je op zoek naar een manier om je tattoo te laten verwijderen? Laat je dan informeren door een huidtherapeut Amsterdam