Ieder mens heeft andere dingen nodig in het leven. Dit geldt ook voor het haar op jouw hoofd. Iemand met krullen zal andere verzorging nodig hebben dan iemand met recht haar. Vind jij het lastig om jouw krullende haar te verzorgen? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder zijn speciaal voor jou drie tips verzameld. Heb jij dus krullend haar? Lees dan snel verder. 

Beperk de wasbeurten

Het is niet verstandig om dagelijks jouw haar te wassen. Dat geldt al helemaal voor mensen met krullend haar. Door het haar dagelijks te wassen, krijgt het haar niet de mogelijkheid om zich te beschermen. De oliën die in jouw haar zitten, gaan weg. Dit zal uiteindelijk zelfs leiden tot droog en pluizig haar en de kans is groot dat jij dat niet wil. Om die reden is het slim om het haar om de drie dagen te wassen. 

Wanneer je het haar gaat wassen, is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Dit betekent dat je een fijne shampoo moet aanschaffen die past bij jouw haar. Dat kan bijvoorbeeld een cantu shampoo. Als je zelf niet zo goed weet welke shampoo je het beste kan gebruiken, kan je natuurlijk altijd bij de kapper om advies vragen. De meeste kappers weten precies wat jouw haar nodig heeft om gezond te blijven.  

Producten vermijden

Als je krullend haar hebt, is het verstandig om bepaalde producten te vermijden. Bepaalde producten zorgen er namelijk voor dat jouw haar minder goed kan groeien. Een goed voorbeeld daarvan zijn siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat jouw haar niet meer goed kan ademen en andere producten geen kans krijgen om hun werk te doen. 

Sulfaten kan je beter ook vermijden, want die kunnen leiden tot uitdroging van jouw haar. Producten van aunt jackie cg bevatten bijvoorbeeld geen sulfaten. Hierdoor zijn deze producten erg geschikt voor mensen met krullend haar. Het fijne aan de producten is dat deze worden gemaakt van milieuvriendelijke middelen.  

Slaap op satijn

Wist jij al dat bepaalde kussenslopen niet zo lekker zijn voor jouw haar? Misschien heb je er al een keer van gehoord, maar het wordt daarom aangeraden om lekker te slapen op een satijnen kussensloop. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen met krullend haar. Satijnen kussenslopen brengen allerlei handige voordelen met zich mee. 

Eén van deze voordelen is dat een satijnen kussensloop niet zorgt voor pluizig haar. Daar kunnen mensen met krullend haar vaak last van hebben, dus in dat geval is een satijnen kussensloop ideaal. Verder kan je de gespleten haarpunten verminderen wanneer je op een satijnen kussensloop slaapt. Het kan het dus waard zijn om het in ieder geval te proberen.