3 handige tips als je krullend haar hebt

Ieder mens heeft andere dingen nodig in het leven. Dit geldt ook voor het haar op jouw hoofd. Iemand met krullen zal andere verzorging nodig hebben dan iemand met recht haar. Vind jij het lastig om jouw krullende haar te verzorgen? Dan hoef je niet meer verder te zoeken. Hieronder zijn speciaal voor jou drie tips verzameld. Heb jij dus krullend haar? Lees dan snel verder. 

Beperk de wasbeurten

Het is niet verstandig om dagelijks jouw haar te wassen. Dat geldt al helemaal voor mensen met krullend haar. Door het haar dagelijks te wassen, krijgt het haar niet de mogelijkheid om zich te beschermen. De oliën die in jouw haar zitten, gaan weg. Dit zal uiteindelijk zelfs leiden tot droog en pluizig haar en de kans is groot dat jij dat niet wil. Om die reden is het slim om het haar om de drie dagen te wassen. 

Wanneer je het haar gaat wassen, is het wel belangrijk dat je de juiste producten gebruikt. Dit betekent dat je een fijne shampoo moet aanschaffen die past bij jouw haar. Dat kan bijvoorbeeld een cantu shampoo. Als je zelf niet zo goed weet welke shampoo je het beste kan gebruiken, kan je natuurlijk altijd bij de kapper om advies vragen. De meeste kappers weten precies wat jouw haar nodig heeft om gezond te blijven.  

Producten vermijden

Als je krullend haar hebt, is het verstandig om bepaalde producten te vermijden. Bepaalde producten zorgen er namelijk voor dat jouw haar minder goed kan groeien. Een goed voorbeeld daarvan zijn siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat jouw haar niet meer goed kan ademen en andere producten geen kans krijgen om hun werk te doen. 

Sulfaten kan je beter ook vermijden, want die kunnen leiden tot uitdroging van jouw haar. Producten van aunt jackie cg bevatten bijvoorbeeld geen sulfaten. Hierdoor zijn deze producten erg geschikt voor mensen met krullend haar. Het fijne aan de producten is dat deze worden gemaakt van milieuvriendelijke middelen.  

Slaap op satijn

Wist jij al dat bepaalde kussenslopen niet zo lekker zijn voor jouw haar? Misschien heb je er al een keer van gehoord, maar het wordt daarom aangeraden om lekker te slapen op een satijnen kussensloop. Dit geldt natuurlijk ook voor mensen met krullend haar. Satijnen kussenslopen brengen allerlei handige voordelen met zich mee. 

Eén van deze voordelen is dat een satijnen kussensloop niet zorgt voor pluizig haar. Daar kunnen mensen met krullend haar vaak last van hebben, dus in dat geval is een satijnen kussensloop ideaal. Verder kan je de gespleten haarpunten verminderen wanneer je op een satijnen kussensloop slaapt. Het kan het dus waard zijn om het in ieder geval te proberen.

Het belang van kapsels

Het belang van kapsels

Je hoort vaak dat het allemaal draait om innerlijk en niet om het uiterlijk. Echter vergeet men hierbij vaak de inherente samenhang tussen innerlijke en uiterlijk. Wij mensen gebruiken ons lichaam als manier van uiten en daardoor zegt ons uiterlijk ook best wat over ons innerlijk.

Uiting met haar

Wat jij je hairdresser delft laat doen met je haar, is iets dat sterk samenhangt met je identiteit. Hoe jij jezelf ziet komt sterk terug in je uiterlijk en dus ook in je haar. Denk maar aan heavy metal mensen die hun haar lang laten groeien en lange baarden hebben om er ruig uit te zien, wat passend is voor de metal scene. Hoewel je zelf misschien niet in de heavy metal scene zit, zul je vast wel iets doen met je haar dat laat zien wie je bent en waar je voor staat. Ook je haar normaal (wat dat ook mag zijn) laten doen, is een keuze. Je kiest er dan voor om je te conformeren aan de gebruikelijke stijl en ook dat zegt iets over je als persoon. Dit is in geen zin positief of negatief, maar laat gewoon zien aan de buitenwereld wie je bent en wat voor persoon er schuilgaat in het lichaam dat je je eigen noemt.

Cultuur

Een goede kapper delft kun je van alles laten doen met je haar. Je zult daarmee je cultuur zo kunnen uiten zoals je zelf wil. Daarmee bedoel ik dat je je haar zo kan doen dat het aansluit bij de cultuur waar je jezelf deel van acht. Of dit een nationale cultuur is, of eerder een subcultuur maakt dan niet zo uit. Denk hierbij aan traditionele haardracht die sommige landen hebben, maar denk ook aan de haarstijlen die hip zijn binnen bepaalde subculturen, zoals de subcultuur van de heavy metal artiesten die eerder werd genoemd, maar ook bijvoorbeeld emo’s, nerds, of hippies.

Belang van cultuur

Het belang van cultuur moet niet onderschat worden. Cultuur gaat over wie we zijn als mensen, waar we ons bij denken te voegen en hoe we onszelf in de wereld plaatsen. Cultuur gaat over hoe we tegen het leven aankijken en hoe we in de wereld staan op zowel metafysisch als normale wereld gebied. Het gaat over alles dat het leven betekenis geeft en alles wat het leven nutteloos maakt, denk daarom na over cultuur en laat het niet zomaar als linkse hobby langs je heen gaan.

Hoe gaat een haartransplantatie behandeling in zijn werk?

Hoe gaat een haartransplantatie behandeling in zijn werk?

Als je eraan denkt om een haartransplantatie te nemen kan dit voor veel spanning en onzekerheden zorgen. Want een haartransplantatie is tenslotte niet te vergelijken met een afspraak bij de tandarts en kan zeer ingrijpend zijn. Het is daarom belangrijk dat je weet waar je aan begint als je een haartransplantatie overweegt te ondergaan. Als je weet wat een behandeling ongeveer inhoudt kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en kun je je mentaal goed voorbereiden op de eventuele zware aspecten van een haartransplantatie. Daarom leggen we hier uit wat een haartransplantatie behandeling ongeveer inhoudt zodat jij weet wat je te wachten staat.

Verschillende soorten behandelingen

Er is meer dan één methode om een haartransplantatie uit te voeren. Je kan daarom niet spreken van een algemene behandeling of ervaring die je zult hebben als je een haartransplantatie ondergaat. Allereerst is het zeer afhankelijk van de mate van de ingreep. Heb je bijvoorbeeld maar een klein stukje huid dat behandeld zal worden? Dan zal de ingreep hoogstwaarschijnlijk minder lang duren dan bij iemand die een heel groot oppervlak van nieuwe haargroei wil voorzien. Zorg er daarom voor dat je je bij de haartransplantatie kliniek goed laat informeren over het soort behandeling dat jij krijgt en hoe lang dit zal duren. De behandeling kan ook enigszins verschillen per haartransplantatie kliniek.

Verschillende methodes

Daarnaast is de haartransplantatie behandeling zeer afhankelijk van de methode die wordt gebruikt voor het uitvoeren van de haartransplantatie. De meest gebruikte methodes zijn de FUT-Methode, de FUE-methode en de haarstamcel transplantatie. Bij de FUT-methode worden reepjes huid weggesneden en op een andere plek teruggeplaatst. Deze methode is het kortste en het minst pijnlijk maar zorgt vaak wel voor een litteken. Bij de FUE-methode worden de haren stuk voor stuk weggehaald en op een andere plek geplaatst. Deze methode is vaak langdurig en kan ook als pijnlijk worden ervaren. Bij de haarstamcel transplantatie worden niet de haren zelf verplaatst maar de haarzakjes. Deze methode is het meest intens en duurt het langste. 

Herstel

Als de behandeling achter de rug is is het belangrijk dat je hier op een goede manier van herstelt. Het is hierbij belangrijk dat je op een zeer voorzichtige manier omgaat met het behandelde gebied zodat dit niet wordt beschadigd. Het is hierbij verstandig om inspanning zoveel mogelijk uit de weg te gaan. Daarnaast mag je in de eerste week van het herstel geen producten gebruiken zoals gel of haarlak. Wel kan het herstel per behandeling verschillen dus laat je hierover goed informer bij de kliniek. 

Met deze tips heb jij de perfecte krullen

Met deze tips heb jij de perfecte krullen

Krullend haar is over het algemeen redelijk moeilijk haar. Het haar is moeilijk uit te kammen waardoor het fatsoeneren van je haar al veel werk wordt. Wanneer je krullen hebt, is het erg fijn om er achter te komen welke methode jij moet gebruiken om perfecte krullen te krijgen. Elke vrouw met krullen zou wel perfecte krullen willen krijgen en daarom is het van belang om te kijken naar de juiste methode die jij moet gebruiken als je perfecte krullen wilt.

Kam je haar niet uit na de douche

Als je krullen hebt, is het niet verstandig om na het douchen je haren uit te kammen. Als je dit wel doet, zal je haar erg pluizig worden. Dit wil je natuurlijk niet hebben en daarom is het van belang om je haar onder de douche uit te kammen. Doordat je je haar onder de douche uitkomt, hebben de krullen weer de mogelijkheid om terug te springen. Als je uit de douche komt, is het handig om je haar zelf te laten drogen. Je kunt je haar laten drogen in een oud T-shirt. Als je krullend haar hebt, is het noodzakelijk om je haar niet te drogen met een handdoek. Een handdoek zorgt namelijk voor pluis.

De cg methode gebruiken voor je haar

Om je krullen mooi er uit te laten komen, is het handig om te kijken voor de cg methode. De cg methode is erg handig voor mensen met krullend haar. Deze producten zijn erg goed voor krullend haar. Daarnaast laten deze producten krullend haar weer direct stralen. Hierdoor kun je de hele dag door met perfecte krullen. Je hebt verschillende producten van de cg methode. Zo heb je shampoo, conditioner, gel, haarlak, mousse en olie die je kunt gebruiken voor je haar.

Waar je de Curly girl methode kunt halen

Je kunt de Curly girl methode bij veel verschillende winkels kopen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de curly girl methode te kopen via het internet. Hier kun je verschillende producten van de cg methode kopen. Je kunt ook pakketten nemen. Hier zit dan alles in wat jij nodig hebt voor je krullen. Na een aantal weken zal je direct verschil kunnen zien waardoor je voor altijd Curly girl methode zou willen gebruiken. Krullend haar heeft een goede verzorging nodig. Als je krullend haar niet verzorgt, zullen de krullen niet goed gaan zitten.

Geen pluis meer in je krullen

Doordat je de Curly girl methode gebruikt, zal je direct verschil merken. Je zal namelijk geen pluis meer ervaren in je krullen. Hierdoor zijn je krullen de hele dag door stralend. Veel mensen maken gebruik van de Curly girl methode. Dit is namelijk de juiste manier om je krullen goed te verzorgen. Als je de Curly girl methode wilt gebruiken, dan is het handig om de producten via het internet te kopen. Binnen enkele dagen heb je de producten binnen waardoor je direct kunt beginnen met het verzorgen van je krullen. Je kan je krullen ook een mooie look geven door met zilvershampoo te werken.

3 tips voor het verzorgen van geverfde krullen

3 tips voor het verzorgen van geverfde krullen

Een nieuw seizoen! Voor veel vrouwen (en mannen) reden om een kapper op te zoeken en een leuk nieuw kleurtje uit te zoeken. Naast een leuk kleurtje die past bij het seizoen is het verven van je haar ook een mooie manier om grijze haren te maskeren.

Het verven van haar heeft wel impact op de gezondheid van je haar. Zeker wanneer je gezegend bent met een mooie bos krullen. Het verzorgen van natuurlijke krullen haar vraagt nou eenmaal om meer aandacht, tijd en liefde. Zeker wanneer je natuurlijke krullen regelmatig trakteert op een nieuw kleurtje.

1.     De juiste verzorging na het verven

Als je natuurlijke krullen haar of kroes haar hebt, is de kans groot dat je bekend met de Curly Girl methode. Het verven van je haar is niet bepaald CG, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om toch je krullen te verven. Een juiste behandeling van je haar na het verven is daarom extra belangrijk.

Was je haar 3 of 4 dagen na het verven met een sulfaat shampoo om alle chemicaliën en silliconen uit je haar te wassen. Wacht wel echt 3 tot 4 dagen na het verven. Anders kan het de kleur aantasten.

Na het wassen met sulfaat shampoo adviseren wij (cgproducten.nl) een haarmasker te gebruiken om je haar weer te voeden. Of een goede leave in conditioner.

2.     Kies de juiste producten

Geverfd haar kan kwetsbaarden zijn en vraagt daarom om een extra goede verzorgging met de juiste producten. Het product olaplex3 is één van de beste producten voor geverfd haar. Het geeft je krullen extra verzorging, voeding en maakt je haar sterker. Daarnaast zorgt er ook nog eens voor dat de kleur langer mooi blijft!

3.     Behoud je kleur langer

Als je eenmaal je krullen in de juiste kleur hebt laten verven, dan wil je dat die kleur ook zo lang mogelijk blijft zitten. Vaak wordt geverfd haar naar verloop van tijd dof en flets. Vaak wordt dit veroorzaakt omdat de verkeerde verzorgingsproducten worden gebruikt. Kies voor producten die speciaal zijn gemaakt om geverfd haar optimaal te verzorgen.

Volume voor fijn en futloos haar

Elk haartype brengt de nodige uitdagingen met zich mee op het gebied van styling. Zo is dik en stug haar vaak lastig te stylen en gaat krullend haar doorgaans makkelijk pluizen. Heb je juist fijn en futloos haar? Ook die eigenschappen kunnen voor een aantal problemen zorgen. Mogelijk is je haar lastig in model te brengen en oogt het al snel vettig, zelfs al heb je je haar pas nog gewassen. Dat kan erg lastig zijn! Gelukkig bestaan er veel tips en tricks om fijn en futloos haar voller en luchtiger te laten ogen en daarnaast meer volume en body te creëren. Maar hoe pak je dat precies aan?

Minder vaak wassen


De eerste tip is er één die niet heel erg voor de hand ligt: je haar minder vaak proberen te wassen. Misschien klinkt het wat tegenstrijdig, maar door je haar minder te wassen wordt je aanzet minder snel vet en zul je op den duur meer volume en voller ogende lokken krijgen. Waarom? Hoe vaker je je haar wast met shampoo, hoe meer natuurlijke olie je hoofdhuid zal gaan produceren, waardoor je haar dus vetter wordt. Door je haren minder vaak te wassen voorkom je overproductie van talg en oliën, waardoor je haar langer luchtig blijft én ook nog eens volumineuzer oogt. Als je gewend bent je haar om de dag of misschien zelfs dagelijks te wassen, zal het wel wat tijd kosten om te wennen aan een nieuw ritme. Maar als je haar zich eenmaal heeft aangepast aan je nieuwe routine, zul je zeker heel blij zijn met de voordelen die daarbij komen kijken. Tussen wasbeurten door fris je je lokken op met droogshampoo om extra volume te creëren. Droogshampoo absorbeert vetten en oliën en zorgt op die manier voor een frisse uitstraling.

Geef je haar een extra boost


Als je dan toch je haar wast, dan is het een goed idee om te kiezen voor een shampoo die extra body geeft aan je haar, zoals Schwarzkopf volume shampoo. Met zo’n type shampoo geef je een extra boost aan je fijne, futloze haar en zal het langer volume behouden. Ook kan een goede haarspray, mousse of haarlak helpen om voor meer textuur te zorgen. Pas echter op dat je dagelijks niet té veel verschillende haarproducten gebruikt. Ook dat kan er namelijk voor zorgen dat vet en vuil zich ophopen en dat je kapsel, tegenstrijdig genoeg, juist slap en onverzorgd oogt. Verder is het belangrijk om je haar zoveel mogelijk los te dragen. Als je je haar vaak in een staart of knot draagt kan het namelijk gaan afbreken, waardoor het nog dunner wordt. Laat je lokken dus lekker vrij!

Bruiloft Haarstukken – Haarmode

Het haar van een vrouw is het belangrijkste onderdeel van haar profiel. Ons kapsel, haarkleur en haartextuur helpen om onze hele look te vormen. Het is dus belangrijk om te weten welk soort shampoo u moet gebruiken, de haarkleur die bij u past, de haarjuwelen die u kunt dragen en vele andere dingen die verband houden met haarmode. Dit korte artikel is een poging om u te helpen verschillende soorten haarmodetrends te begrijpen.

Als je voorhoofd breed is, is het verstandig om je haar in stijl te knippen zoals French cut of pony die je lange voorhoofd verbergt. Voor vrouwen met lange gezichten zouden kapsels tot de lengte van de schouders er geweldig uitzien, terwijl voor vrouwen met een klein gezicht korte kapsels een betere uitstraling zullen bieden. Als je een gezond gezicht hebt, met hoge jukbeenderen, dan moet je gaan voor lang haar (onder schouderhoogte).

Voor vet haar is de beste oplossing om dagelijks te shamponeren, terwijl het voor droog haar beter is om slechts twee keer per week te shamponeren. Deze bevatten chemische verbindingen die worden gebruikt om uw haar vast te houden volgens uw gewenste look. Haarsprays mogen alleen worden gebruikt voor kapsels die hier niet mee kunnen; anders moet u het gebruik van sterke chemicaliën op uw haar vermijden.

Het kiezen van geschikte haarjuwelen hangt af van het soort kapsel dat je hebt. Net zoals een korte ketting om de nek wordt gedragen om te pronken met de zichtbare sleutelbeenderen of een lange ketting om de boezem te laten zien, wordt haarsieraad ook gedragen om een ​​groot deel van je haar aan te trekken.

Dit hangt helemaal af van het soort kapsel dat je hebt gedaan. Haaraccessoires zijn onder meer haarspelden, haarspeldjes, strikken, kammen, paardenstaarthouders, elastiekjes, bananenclips, tiara’s, bloemen en zelfs minuscule kristallen of steentjes om glamour toe te voegen aan je bruidskapsel; je kunt tiara’s of sluiers gebruiken om het bruidskapsel aan te vullen.

Winnen door een haar – een geschiedenis van haarmode

Vanwege de frequente veranderingen van haarstijlen, is het op zijn zachtst gezegd moeilijk om op de hoogte te blijven van wat er in en uit is. Bovendien, als het gaat om mode voor beroemdheden, laten we eerlijk zijn; ze veranderen hun kapsels zoals normale mensen hun schoenen veranderen. Als je ze gebruikt als voorbeelden van wat voor soort kapsel je moet volgen, is dat als een fret op een spleet die zijn staart achterna zit.

Sommige mensen denken misschien dat de samenleving in het algemeen pas sinds kort veel aandacht gaat besteden aan verschillende kapsels. De waarheid is echter dat haarmode een gebied is waar de afgelopen 3000 jaar aandacht aan is besteed.

Kapsels zijn in de loop der jaren zo veel veranderd, in positieve of negatieve zin. Haarmode hing ook sterk af van het deel van de wereld waarin je leefde. We zullen de geschiedenis bekijken voor zover deze betrekking had op haarmode.

Een blik op de geschiedenis laat zien dat het in het oude Egypte heel gewoon was dat zowel mannen als vrouwen hun haar kort en dicht tegen hun hoofd geknipt droegen.

Desalniettemin droegen Egyptenaren normaal gesproken uitgebreide pruiken tijdens speciale ceremonies. In het oude Griekenland droegen vrouwen hun haar meestal vrij lang en naar achteren getrokken, en vaak geverfd met rode henna.

Vrouwen uit het oude Rome volgden de Griekse haarmode op de voet; een opmerkelijk verschil is dat de vrouwen in Rome meer kans hadden om hun haar blond te laten geverfd. De vrouwen van Rome gebruikten ook krultangen en kappers worden een zeer populair beroep.

Op zoek naar een andere regio; in het oosten was het een vereiste dat alle moslims hun haar verborgen moesten houden wanneer ze in het openbaar waren, en in de regio van China symboliseerde haar de burgerlijke staat van een individu. Als een vrouw haar haar lang en gevlochten droeg, was dit meestal een teken dat een vrouw ongehuwd was. Als de vrouw getrouwd was, zou ze hem teruggetrokken en in een knoop dragen.